Tvillingerne lærte sig matematik tidligt - "Vil ikke begrænse børnene"

3 min

Familien Hauge Grøseth er nok mere interesserede i teknologi end den gennemsnitlige familie. At tvillingerne Linus og Leo på 5 år er glade for Albert, synes far Magnar er fantastisk.

Magnar Alain Hauge er uddannet civiløkonom og tilegner en stor del af sin tid til de seneste trends inden for teknologi. Partneren Camilla arbejder som lærer, og parret synes, at både matematik og indlæring er spændende. Til efteråret skal tvillingerne Linus og Leo Ree Hauge på 5 år begynde i skolen. Da forældrene ledte efter en matematik-app, der kunne gøre børnene interesserede i matematik, så fandt de Albert.

- Albert er jo gamification i sin essens. Man tager emnet matematik og gør det til et spil. Det bliver jo meget sjovere, siger Magnar.

Magnar ser, hvordan det kan meste kan laves om til leg og sjov.

- Jeg længes efter, at det kan få deklaration som et spil, siger han.

Magnar hylder måden Albert er bygget op på - en blanding af pædagogik, teknologi og indlæring.

- Vores vision er, at Albert skal være verdens bedste digitale matematiklærer. Albert er udviklet af erfarne pædagoger, lærere og forskere, alle med målsætningen om at lære matematik til børn på en smart, sjov og pædagogisk måde, siger Salman Eskarandi, en af Alberts grundlæggere.

- På grund af pandemien ser vi et stort behov for matematikhjælp. Vi tilbyder derfor Albert omkostningsfrit til alle nye brugere, siger Nicolas Rivetto, markedsføringsansvarlig hos Albert.

Vil ikke holde børnene tilbage

Eftersom mor Camilla brænder for at lære matematik fra sig, var det hende, der først downloadede og testede Albert. Derefter fik drengene appen på deres tablets.

- Linus tog det meget hurtigt til sig, og han kom og spurgte os, om han måtte ""spille matematik"". Sådan begyndte det, og siden har han bare fortsat.

Nu regner Linus plus og minus i hovedet. Allersjovest synes de femårige det er, når de får matematikpokaler.

- Det er sjovest at spille og få priser! Det er fedt, når vi klarer opgaverne, siger tvillingerne.

Far Magnar har en baggrund i fransk skole, og han er klar over en ting:

- Jeg sætter ingen begrænsninger for børnene. De udvikler sig og har en interesse for appen. Jeg tænker ikke, at ""nu må jeg holde igen, ellers vil de kede sig i skolen"". Og hvis det skulle ske, så kan man jo bare snakke med lærerne, så de får nogle flere opgaver. Eller vi voksne giver dem opgaver hjemme, siger han.

Smart funktion for de yngste

Linus og Leo har ikke lært at læse, men det har Albert løst via stemmestyring. Du trykker bare på et lydikon, og opgaven bliver læst op for dig.

- De trykker bare direkte på knappen, så snart der er noget de ikke forstår, siger Magnar.

- Jeg synes, at Albert er et genialt værktøj til at lære sig matematik. Alternativet er jo at sidde med dem og skrive alt ned på et stykke papir. Jeg forstår virkelig godt, at de synes, det er sjovere at lære sig matematik på den her måde, siger han.

Albert svarer med det samme på om man har klaret en opgave. Det sætter drengene pris på.

- Du ser glæden og stoltheden, når de har gennemført noget. Albert er det bedste af to verdener - at anvende teknik og spil til at lære noget, som man behøver fremover i livet, siger Magnar.

Kom i gang allerede i dag!