Mere tid i hjemmet førte til uventede matematikevner

3 min

På grund af pandemien tilbringer mange børn mere tid i hjemmet end tidligere. Så kan Alberts digitale matematikhjælp være en kreativ beskæftigelse. Benjamin er endnu ikke begyndt i skolen, men løser allerede matematikopgaver på samlebånd.

Skoledagene har været anderledes for de fleste, og det ser stadig ud til, at det kommer til at tage tid inden alt er normalt igen.

- På grund af pandemien ser vi, at behovet for matematikhjælp er stort. Vi tilbyder derfor Albert gratis til alle nye medlemmer, siger Nicolas Rivetto, markedsføringsansvarlig hos Albert.

Albert er en digital matematiktjeneste, der tilpasser sværhedsgraden efter barnet.

En, der har anvendt appen flittigt den seneste tid, er Benjamin Sira på 5 år. Benjamin skal begynde i skole næste år, og selvom han ikke kan læse endnu, så løser han allerede matematikopgaver.

- Albert er virkelig godt opbygget. Du skriver barnets alder og opgaverne tilpasses derefter. Når barnet bliver bedre og får en større forståelse, så øges sværhedsgraden, fortæller mor Miriam Stang Sando.

Familien hørte om Albert via andre forældre, der havde downloadet appen til deres børn.

- Andre familier snakkede rigtig godt om appen, og så tænkte jeg ""det her må vi jo teste"", siger Miriam Stang Sando.

Tilpasser sig efter barnets behov

Visionen er, at Albert skal være verdens bedste matematiklærer, fortæller Salman Eskarandi, en af grundlæggerne af Albert.

- Albert er udviklet af pædagoger, lærere og forskere, der alle har haft målet at lære matematik til børn på en smart, sjov og pædagogisk måde.

Benjamins forældre fortæller, at de downloadede appen til Benjamins tablet - noget som gør, at Benjamin oplever aktiviteten som leg og sjov, selvom han egentlig laver matematik.

- Jeg tror, at børn får en helt anden forståelse for matematik, end den jeg selv fik i min skolegang. Især på grund af den pædagogiske del. Desuden er det lettere som forælder at være med, forklare eller hjælpe til, når han har et visuelt værktøj foran sig, siger Miriam.

Benjamin synes selv, at det er sjovt med forskellige slags tal. Lige nu er kilo og vægt favoritterne.

- Engang imellem er det lidt svært, men det er sjovt, at jeg får så mange rigtige svar, siger han.

Vi tilbyder tusindvis af opgaver og animerede film, som hjælper børn med at forstå matematik. Hver eneste opgave er tilpasset efter alder og evner.

Vil hjælpe så mange som muligt

Far Mario Sira var først lidt skeptisk over for at introducere mere skærmtid, men indså hurtigt, at det her var noget andet.

- Vi ser jo hvilke opgaver Benjamin bedst kan lide, og at Albert tilpasser sig derefter. At lære ting på den her måde, er noget, jeg er vældigt positivt indstillet overfor, siger Mario.

Benjamin bruger Albert fire til fem gange om ugen. Forældrene hjælper sønnen med at trykke en funktion frem i appen, som er særligt praktisk for børn, der endnu ikke har lært at læse.

- Når han anvender appen selv, så trykker han bare på højtalersymbolet for at få spørgsmålene læst up, fortæller forældrene.

- Siden dag et har målet med Albert været at hjælpe så mange elever som muligt. Vi mener, at det er vigtigt at vække interessen for matematik i en tidlig alder, afslutter Salman Eskarandi.

Kom i gang allerede i dag!