Mats på 6 år samler pokaler og lærer sig matematik - "Det er så sjovt!"

3 min

Familien Tangvold Lundeby har testet en lang række indlærings-apps til deres søn Mats på 6 år. Den digitale matematiklærer Albert er helt klart favoritten.

- Det her er ikke bare et spil, det er matematikopgaver, udformet på en sjov og forståelig måde. Mats tænker ikke på, at han laver matematik, han synes bare, at det er sjovt at klare opgaver, siger far Fredrik Tangvold Lundeby.

Albert er en app specielt fremstillet til at opmuntre børn til at regne. Du indtaster barnets alder, og opgaverne i spillet udformes derefter.

- Vores vision er, at Albert skal være verdens bedste digitale matematiklærer. Albert er udviklet af erfarne pædagoger, lærere og forskere, alle med målet at lære matematik til børn på en smart, sjov og pædagogisk måde, siger Salman Eskarande, en af Alberts grundlæggere.

Smart funktion for dem, der ikke har lært at læse

Mats går lige nu i børnehave og glæder sig til at komme i gang med skolen til efteråret. Forældrene erkender, at Mats har brugt mere tid med sin tablet her under pandemien. Derfor synes de, at det er godt, at han også kan lære noget og ikke bare spille.

- Vi har ikke planer om, at han skal lære så meget som muligt inden han begynder i skolen, men så længe han synes, at det er sjovt, er det jo fint, at han kan lære cifre og tal at kende, siger mor Heidi.

Mats er særligt glad for en ting, når han klarer en ny opgave med Albert.

- Det er så sjovt med Albert, jeg får altid pokaler, siger Mats.

Mats har endnu ikke lært sig at læse, men Albert har løst det gennem stemmestyring. Ved at trykke på højtalersymbolet læses opgaven op.

- Han synes, at det er dejligt, når vi sidder sammen med ham, for så kan vi forklare i løbet af spillet. Når han spiller på egen hånd får han hjælp fra stemmestyringen, siger Heidi.

- Mats kan nogle bogstaver, men kan ikke sætte ord sammen. Men lige nu virker det til, at matematik og tal er sjovere, siger Fredrik.

Naturlig indlæring

Heidi og Fredrik fortæller, at da Mats først begyndte at anvende Albert, så var det 1+1 og at regne med fingrene det handlede om. Nu får han mere udfordrende opgaver, og de fleste løser han i hovedet.

- Han har lært meget af Albert, der er en naturlig progression i appen, siger Frederik.

Forældrene ser fordelene ved, at Mats har en god forståelse for matematik inden skolestarten, men synes også, at det er vigtigt, at det skal være mere leg end alvor. Den seksårige er enig.

- Jeg kan bedst lide plus og minus! Det er fedt, at jeg kan matematik, inden jeg begynder i skolen, siger Mats.

Appen kan anvendes helt ned til treårs-alderen. Men indtil videre har Isak på 3 år bare kigget på, når storebror bruger Albert.

- Vi har lavet en konto til Isak også, men har endnu ikke prøvet det. Det er nok bedst, at han lærer at tale ordentligt, inden han begynder at regne, afslutter forældreparret med et glimt i øjet.

Kom i gang allerede i dag!