"Jeg vil have, at de skal synes, at matematik er sjovt!"

3 min

Rikard er en af de mange forældre, der synes, at det er svært at få barnets matematikøvning i hjemmet på plads. Men nu har han fundet en metode, der virker både for den yngste datter, Lycke, og den ældste datter, Stella.

- I skolen har de snakket lidt om digitale hjælpemidler, og jeg har også tænkt, at der jo burde findes en god tjeneste, som de kan sidde og øve matematik med derhjemme, siger Rikard.

Han valgte at teste vores digitale matematiktjeneste, og allerede efter to uger kunne han mærke forskellen - især hos seksårige Lycke.

- Trods det, at vi ikke har anvendt Albert så længe, så synes jeg allerede, at der er sket en forbedring. Inden kunne Lycke ikke meget andet end at regne med tallene op til 10, men nu er hun for eksempel begyndt at regne med 10'ere.

Spilinspireret oplevelse

Albert Junior er en sjov og lærerig matematiktjeneste for børn mellem 3-9 år. Gennem pædagogiske øvelser og et engagerende spilelement vækker tjenesten nysgerrigheden og hjælper børn med at udvikle deres matematikevner.

- Det bedste ved Albert Junior er layoutet i appen, alt er så roligt og fint. Appen er også let overskuelig og tilpasset børn.

Familien plejer at anvende Albert Junior for at skabe positiv skærmtid derhjemme. Der findes mange spil, som hele tiden lokker og tager opmærksomheden. Men med matematiktjenesten kan Rikard være sikker på, at tiden ved skærmen bliver lærerig, samtidig med, at barnet oplever det som et spil.

- Lycke synes, at det er sjovt, når man skal samle diamanter, der falder ned. Det bliver en belønning for hende.

Værdifuld læring

Indtil nu har Rikards børn haft en neutral indstilling til matematik, men han mærker endnu uroen for, at relationen til emnet kan blive negativ i fremtiden. Derfor vil han skabe en sjov læringsproces for børnene i en tidlig alder.

- Et tip til andre forældre er at sidde sammen med børnene, når de regner. Så kan I sammen snakke om opgaverne og hjælpe til, når det behøves. Det er jo sjovt for forældre også, så jeg synes absolut, at man skal forsøge at finde tiden til det.

Kom i gang allerede i dag!