Hvordan skaber man et godt miljø for indlæring?

5 min

For at kunne øve matematik hjemmefra, kræver det et godt studiemiljø. Det kan dog svært at skabe, da der konstant er meget som afleder barnets opmærksomhed. Her er fire ting at tænke over, når man skal skabe et godt studiemiljø:

Stille og rolige omgivelser

Det er vigtigt, at rummet som barnet sidder i er stille og roligt. Ellers fungerer arbejdshjernen ikke som den skal, da den ikke får lov at arbejde i fred. Måske har I et rum, hvor barnet kan sidde i fred og øve sig? Hvis barnet gerne vil sidde alene, så er det godt at kigge ind fra tid til anden, så du viser sin støtte og er til rådighed, hvis barnet har spørgsmål.

Vigtigt med godt lys

Sørg for, at rummet har et godt lys. Udmattede øjne grundet dårligt lys påvirker koncentrationsevnen negativt og forværrer dermed udholdenheden. Desuden kan det være skadeligt for øjnene, hvis de anstrenger sig over længere tid grundet dårligt lys. Vi ønsker hverken, at barnet falder i søvn eller skader øjnene når det er øvelsestid!

Fjern unødige distraktioner

Sluk Tv'et og andet, der kan pådrage sig opmærksomheden. Legetøj og andre former for spil må simpelthen vente. Det bedste tip er at flytte de objekter, der kan flyttes til et andet rum. På den måde bliver de ikke en konstant distraktion, og barnet kan fokusere på lektierne i stedet.

Papir og blyant

En sidste ting at tænke på er at have papir og blyant ved hånden, så barnet kan skrive sine tanker og udregninger ned efter behov. Ved indlæring er det godt at anvende flere sanser. Ved at skrive sine tanker ned, eller ved at tænke højt, anvendes både motorisk hukommelse og synet.

Held og lykke!

Kom i gang allerede i dag!